Get Adobe Flash player

Update Coronavirus 11 mei

Volgens de laatste richtlijnen mogen wij weer de cliënten fysiek (face-to-face) gaan begeleiden.

Vereiste hierbij is dat er van tevoren triage plaatsvindt. Dus dat aan de cliënt de volgende vragen gesteld worden:

• Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?

• Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?

• Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?

• Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Indien alle vragen met NEE beantwoord worden, kan het consult face-to-face plaatsvinden. Hierbij wel rekening houdend met de algemene maatregelen (1,5 meter afstand, geen handen schudden, regelmatig handen met zeep wassen, etc.) en graag ook alleen naar de afspraak komen.

Wij plannen het spreekuur zo, dat er ruim tijd tussen twee face-to-face contacten zit. Er kan dan grondig schoongemaakt worden en de wachtruimte blijft rustig.

Mocht u net voor de afspraak wel op één van eerder genoemde vragen met een JA antwoorden, dan kan het consult alsnog naar telefonisch omgezet worden. Dus neem altijd contact met ons op! Bel 071-5 23 50 65 of mail naar: info@balance-dietisten.nl.

Voor iedereen geldt: de keuze ligt bij de cliënt. Dus het consult vindt plaats op de manier waarop u zich veilig voelt (face-to-face of telefonisch of via beeldbellen).                                                    Uiteraard worden de risicogroepen uitsluitend op afstand begeleid.

 

Tarief

Ook in 2020 zit dieetadvisering in de basisverzekering. U heeft recht op 3 uur vergoeding per kalenderjaar. Indien u aanvullend verzekerd bent, kunt u afhankelijk van uw polis nog extra vergoeding krijgen. U kunt dit checken op deze site.  Houdt u wel rekening met het verplichte eigen risico, waarmee het verrekend wordt.

Voor mensen met diabetes mellitus, CVRM (hart- en vaatziekten) en COPD en die daarbij begeleiding van de praktijkondersteuner van de huisarts (gecoördineerde multidisciplinaire zorg) ontvangen, geldt dat zij recht hebben op dieetadvisering. Dit wordt gefinancierd via ketenzorgafspraken tussen de behandelaars en de verzekeringsmaatschappijen en gaat niet van uw eigen risico af!

Sinds augustus 2011 is de diëtist ook vrij toegankelijk. Dit houdt in dat u ook zonder verwijsbrief bij ons terecht kunt. Check voor de zekerheid nog wel uw verzekeringspolis, want er zijn een paar maatschappijen die nog wel om een verwijsbrief vragen als criterium om het consult vergoed te krijgen!

TARIEVEN:

Eerste dieetconsult (gem. 1 uur):     75,00 euro (inclusief tijd die besteed wordt aan dieetadvies opstellen, rapportage/overleg zorgverlener of andere informatie vergaren die u nodig heeft.)

Vervolgconsult lang (30 minuten):     35.00 euro

Vervolgconsult kort (15 minuten):      20,00 euro

Toeslag huisvisite:                               22,50 euro

TARIEVEN NIET GEWEEST ZONDER BERICHT OF TE LAAT AFGEZEGD (binnen 24 uur):

Eerste consult:                                       45,00 euro

Vervolgconsult lang (30 minuten)      30,00 euro

Vervolgconsult kort (15 minuten)       15,00 euro

Balance Diëtisten

Lusthoflaan 2
2316 JA Leiden
Tel: 071 - 5 23 50 65

Leiden

Dieperpoellaan 28B (Gezondheidscentrum Leidse Hout)
Lusthoflaan 2 / hoek Herensingel

Oegstgeest

Boerhaaveplein 19
Apollolaan 230