Get Adobe Flash player

Update Coronavirus 11 mei

Volgens de laatste richtlijnen mogen wij weer de cliënten fysiek (face-to-face) gaan begeleiden.

Vereiste hierbij is dat er van tevoren triage plaatsvindt. Dus dat aan de cliënt de volgende vragen gesteld worden:

• Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?

• Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?

• Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?

• Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Indien alle vragen met NEE beantwoord worden, kan het consult face-to-face plaatsvinden. Hierbij wel rekening houdend met de algemene maatregelen (1,5 meter afstand, geen handen schudden, regelmatig handen met zeep wassen, etc.) en graag ook alleen naar de afspraak komen.

Wij plannen het spreekuur zo, dat er ruim tijd tussen twee face-to-face contacten zit. Er kan dan grondig schoongemaakt worden en de wachtruimte blijft rustig.

Mocht u net voor de afspraak wel op één van eerder genoemde vragen met een JA antwoorden, dan kan het consult alsnog naar telefonisch omgezet worden. Dus neem altijd contact met ons op! Bel 071-5 23 50 65 of mail naar: info@balance-dietisten.nl.

Voor iedereen geldt: de keuze ligt bij de cliënt. Dus het consult vindt plaats op de manier waarop u zich veilig voelt (face-to-face of telefonisch of via beeldbellen).                                                    Uiteraard worden de risicogroepen uitsluitend op afstand begeleid.

 

Hanneke Kusse

Met inmiddels meer dan 20 jaar ervaring als diëtist, hoop ik mensen van jong tot oud te kunnen helpen om op een normale, gezonde manier een weg vinden naar een voor hen gezond leef- en eetpatroon.

Mensen begeleiden in gewichtsbeheersing is vooral een aandachtsgebied van mij. Hierbij heb ik veel aan de kennis en de ervaring die ik heb opgedaan op het gebied van “Cognitieve Gedragsverandering” tijdens de post HBO Cognitieve Gedragstherapie en later ook de training Acceptance & Commitment Therapie (ACT) voor diëtisten; ervaren dat het oude eetgedrag niet werkt en door op een positieve manier anders met voeding om te gaan wel. Samen kijken naar de problemen waar je tegenaan loopt en zoeken naar blijvende oplossingen voor de lange termijn. Dat dit iedere keer anders uit kan pakken maakt dit vak voor mij zo boeiend.

Sinds 2014 ben ik aangesloten bij de Stichting Voeding Leeft. Voeding Leeft heeft in de praktijk laten zien dat door aanpassingen van voeding en leefstijl diabetes type 2 omkeerbaar is. Voeding die smaakvol is, goed voedt en die voldoende energie geeft om weer met plezier in beweging te komen. Niet minder maar anders. Binnen het Keer Diabetes2 Om Groepsprogrammamaak ik deel uit van een van de begeleidingsteams (Poh, coach, dietist). Binnen een half jaar begeleiden wij de deelnemers naar een structurele leefstijlverbetering met zeer positieve resultaten in bloedsuikerspiegel, taille en gewicht. Bij de voeding gaat de aandacht uit naar puur en onbewerkt eten met beperking van koolhydraten.

Daarnaast heb ik mij verdiept in voeding bij COPD. Hiervoor werk ik samen met andere disciplines.

Ik houd spreekuur op dinsdagmiddag/avond, woensdagmiddag, donderdagochtend en vrijdag (Lusthoflaan 2).

Balance Diëtisten

Lusthoflaan 2
2316 JA Leiden
Tel: 071 - 5 23 50 65

Leiden

Dieperpoellaan 28B (Gezondheidscentrum Leidse Hout)
Lusthoflaan 2 / hoek Herensingel

Oegstgeest

Boerhaaveplein 19
Apollolaan 230