Voorlichting

​Diëtistenpraktijk Balance verzorgt voorlichtingsbijeenkomsten, workshops of bijscholingen op aanvraag voor verschillende doelgroepen zoals leerlingen en/of ouders van een school, medewerkers van een kinderdagverblijf, winkeliers van supermarkten of leden van een sportvereniging. Voor alle geïnteresseerden kan een programma op maat worden samengesteld. Onderwerpen tijdens voorlichtingsbijeenkomsten kunnen zijn:

  1. Gezonde voeding en beweging;
  2. Overgewicht? Plan van aanpak;
  3. Voeding bij verhoogd cholesterolgehalte;
  4. Gezond ontbijten en verantwoorde tussendoortjes.

Indien nodig en gewenst wordt er samengewerkt met andere disciplines zoals fysiotherapeuten.

Bedrijven

Gezonde voeding is steeds vaker een zorg in het bedrijf. Werknemers hebben regelmatig gezondheidsklachten die verband houden met een slecht eetpatroon. Diëtistenpraktijk Balance kan bedrijven en werknemers hierbij van advies dienen door:

  1. Voorlichting te geven in de kantine aan de medewerkers tijdens de lunch; advies op maat;
  2. Het onder de loep nemen van het aanbod in de bedrijfskantine;
  3. Medewerkers bewust te maken en te informeren over gezond eten en bewegen d.m.v. een interactieve themabijeenkomst;
  4. Voorlichting te geven over een gezond eetpatroon bij onregelmatige diensten.

De diëtist van Diëtistenpraktijk Balance stelt in samenwerking met de aanvrager een afgebakend, effectief en leuke voorlichtingsbijeenkomst- of workshop samen.

Cursussen

Kookworkshops

Regelmatig worden kookworkshops georganiseerd op onze locatie in gezondheidscentrum de Singel (Lusthoflaan 2). In een groep van maximaal 8 deelnemers worden verschillende gerechten bereid. Aan de hand van verschillende technieken leer je hoe je eenvoudig een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten. We sluiten af met een gezamenlijke maaltijd.

* Zolang coronamaatregelen gelden zijn kookworkshops helaas nog niet mogelijk