BMI, Body Mass Index of, in technische termen de Queteletindex is bedoeld om een zwaar versimpelde verhouding tussen lengte en gewicht aan te geven. de BMI is een indicator (zie disclaimer) die ondergewicht en/of overgewicht kan detecteren.

De BMI kan niet altijd gebruikt worden als betrouwbare indicator voor overgewicht bij een individu, aangezien individuele verschillen in lichaamsbouw niet in de berekening worden meegewogen (verhouding van spier-, bot- en vetweefsel). Een bodybuilder kan veel spiermassa hebben en zeer weinig vet, waardoor een berekening van de verhouding van lengte en gewicht een hoog BMI kan geven, terwijl veel bodybuilders weinig vet hebben en men volgens de standaardberekening overgewicht zou hebben.

In de geneeskunde wordt desondanks de BMI wel veel gebruikt. In de dagelijkse medische praktijk, en gebruikt door een professional, is de BMI goed bruikbaar en voldoende betrouwbaar. Dit geldt met name bij grotere afwijkingen zoals ondergewicht en overgewicht. Afhankelijk van geslacht en leeftijd gelden er verschillende richtlijnen. Voor een realistische beoordeling kunt u nog steeds het best terecht bij een gediplomeerd diëtist of uw huisarts.

DISCLAIMER: Deze BMI Calculator is nadrukkelijk géén medisch instrument. U kunt hier in géén enkel geval conclusies aan verbinden. Dit hulpmiddel is alleen geschikt om een globaal beeld te geven van de situatie waar u mogelijkerwijs in zou kunnen verkeren. Wilt u meer informatie of écht deskundig advies, maak dan een afspraak met onze diëtisten!

Uw BMI