Hanneke Kusse

Met inmiddels meer dan 30 jaar ervaring als diëtist, hoop ik mensen van jong tot oud te kunnen helpen om op een normale, gezonde manier een weg vinden naar een voor hen gezond leef- en eetpatroon.

Mensen begeleiden in gewichtsbeheersing is vooral een aandachtsgebied van mij. Hierbij heb ik veel aan de kennis en de ervaring die ik heb opgedaan op het gebied van “Cognitieve Gedragsverandering” tijdens de post HBO Cognitieve Gedragstherapie en later ook de training Acceptance & Commitment Therapie (ACT) voor diëtisten; ervaren dat het oude eetgedrag niet werkt en door op een positieve manier anders met voeding om te gaan wel. Samen kijken naar de problemen waar je tegenaan loopt en zoeken naar blijvende oplossingen voor de lange termijn. Dat dit iedere keer anders uit kan pakken maakt dit vak voor mij zo boeiend.

Sinds 2014 ben ik aangesloten bij de Stichting Voeding Leeft. Voeding Leeft heeft in de praktijk laten zien dat door aanpassingen van voeding en leefstijl diabetes type 2 omkeerbaar is. Voeding die smaakvol is, goed voedt en die voldoende energie geeft om weer met plezier in beweging te komen. Niet minder maar anders.

Binnen het Keer Diabetes2 Om Groepsprogrammamaak ik deel uit van een van de begeleidingsteams (Poh, coach, dietist). Binnen een half jaar begeleiden wij de deelnemers naar een structurele leefstijlverbetering met zeer positieve resultaten in bloedsuikerspiegel, taille en gewicht. Bij de voeding gaat de aandacht uit naar puur en onbewerkt eten met beperking van koolhydraten.

Daarnaast heb ik mij verdiept in voeding bij COPD. Hiervoor werk ik samen met andere disciplines.

Ik houd spreekuur op dinsdagmiddag/avond, woensdagmiddag, donderdagochtend en vrijdag (Lusthoflaan 2).